Νέα

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Δάμπαση “Θεόφιλος Καΐρης” στο COSMOTE HISTORY TV

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γιώργου Δάμπαση, με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλόσοφου του διαφωτισμού, Θεόφιλου Καΐρη, θα μεταδοθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 18:00 από το κανάλι της Cosmote T.V, History Channel.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ του Σωματείου
“Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης”

Θεόφιλος Καΐρης

Θεατρικοποιημένο ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου του διαφωτισμού που ύψωσε την σημαία της επανάστασης στην Άνδρο στις 10 Μαΐου 1821. Συμμετοχή στα 200 χρόνια από το 1821.

Τιμητική θέση μεταξύ των επιφανών πνευματικών ανθρώπων, αγωνιστών για την επιβίωση του Ελληνικού λαού μέσα από τόσες και τόσες αντιξοότητες της νεώτερης ιστορίας, κατέχει επάξια ο Θεόφιλος Καΐρης.

Ήταν ένας από τους φωτεινότερους σε επιστημονική συγκρότηση προοδευτικούς επαναστάτες και στοχαστές. Πρωτοπόρος εκφραστής των ελληνικών αντιλήψεων και της προοδευτικής σκέψης του αιώνα του. Μεγάλος ουμανιστής και παιδευτής.

Στο ρόλο του Θεόφιλου Καΐρη ο Γιώργος Μαλταμπές και του Δημήτρη Μπαλή ο Θανάσης Καρπούζης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio