Λοιπόν που λες Ευάγγελε, αφού εμβολιαζόμαστε κανονικά, αφού δικαστήριο στη Βόρειο Ελλάδα επέβαλε ποινή φυλάκισης, η οποία θα εκτιθεί κανονικά εντός του καταστήματος κράτησης για τον κατά σύστημα αρνητή των επιστημονικών παραδοχών, αφού πρέπει να ελέγχουμε πώς σκεπτόμαστε, πώς μιλάμε και τι εκφράζουμε, θα πρέπει και με τον δέοντα τρόπο να αποφασίζουμε και για τα κοινά. Δηλαδή Ευάγγελε, το (κατά πολλούς) «κοπάδι», δικαιούται μεν, αφού όμως έχει προβληματιστεί δε, να έχει άποψη και λόγο!!
Το όλο θέμα απαιτεί κάπως ειδική, αλλά όχι πολύλογη ανάλυση (το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν των Αρχαίων) και με βάση αυτή την φιλοσοφική αρχή θα εκτεθούμε και θα εκθέσουμε τον προβληματισμό μας σε μια σειρά άρθρων στη συνέχεια. Απλώς και μόνο για να διεγείρουμε το ενδιαφέρον των αναγνωστών και να προκαλέσουμε τον προβληματισμό, θέτουμε σήμερα τα θέματα:
ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ: Όταν σκέπτομαι για κάτι συγκεκριμένο, π.χ. πώς γίνονται τα δημόσια έργα, δικαιούμαι να νομίζω ότι αυτά εκτελούνται όπως ακριβώς έπεσε το μάνα εξ ουρανού, δηλαδή χωρίς να προηγηθεί ζύμωμα, ανέβασμα της ζύμης, φούρνισμα, ψήσιμο, κ.λ.π. και έχοντας απλώς κουνήσει το δάκτυλό του ο δήμαρχος έγινε εν μια νυκτί το έργο??. Ερώτημα!.
ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: Όργανο έκφρασης, δημιουργίας και διέγερσης συναισθημάτων, χρησιμοποιούμενο για την εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων, που βαφτίζονται ως κοινού ενδιαφέροντος. Παρακολουθώ καιρό τώρα την εναγώνια προσπάθεια ενός με γαλόνια θαλασσινά, να τα χρησιμοποιεί για να διανοίξει δρόμους στεριανούς. Διερωτώμαι: Για να τρυπήσει στα θαλασσινά οικόπεδα, που σύμφωνα με κάποιους πολιτικούς δεν έχουν σύνορα, χρειάζεται στόλους και υποστήριξη. Για να δημιουργήσει στεριανά οικόπεδα, δεν πρέπει να αποζημιώσει αυτούς που θα χάσουν τα δικά τους?? Και γιατί θα πρέπει εγώ που πληρώνω 30 χρόνια δημοτικά τέλη, χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση να συνεισφέρω για την επαύξηση της δικής του περιουσίας?? Εδώ δεν υπάρχει «διατάξτε», ναύαρχε!!!!
ΧΡΗΣΗ ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ: Εδώ κι’ αν είναι ο προβληματισμός και ο βάσανος! Έχω άποψη! Μάλιστα!! Πως τη σχημάτισα όμως? Βασίστηκα σε προσωπικά συμπεράσματα μετά από εμπεριστατωμένη σκέψη και ανάλυση δεδομένων, ή αρκέστηκα στο τι λέει ο ένας κι’ ο άλλος? Και αφού σχημάτισα την άποψή μου, δεν πρέπει να προβληματιστώ για το πώς θα την εκφράσω, πως θα τη χρησιμοποιήσω, ποιον θα ωφελήσω και ποιον θα βλάψω??
Για όλα τα παραπάνω θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε με μια σειρά άρθρων σχετικών με το κάθε θέμα. ΟΜΩΣ! Υπάρχει ένα θέμα για το οποίο θα θέσουμε ερωτήματα εδώ και τώρα. Θέμα το οποίο έχει άμεση επίπτωση στα έσοδα του Δήμου, δηλαδή στην τσέπη καθενός από εμάς. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.
Μετά από χρόνια έγινε πέρυσι ο κανονισμός για τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Άνδρου. Επιτέλους και μπράβο και μόνο θετικά μπορούμε να σκεφτούμε για την παράταξη του Δημάρχου που έφερε το θέμα και για όσους από τα μέλη του Δ.Σ. το ψήφισαν.
Από εκεί και πέρα όμως θα έπρεπε να έχουν δημοπρατηθεί, ή παραχωρηθεί αναλόγως και σύμφωνα με τους όρους του νόμου, οι χώροι που σύμφωνα με τον κανονισμό είναι προς παραχώρηση στην κοινή χρήση, ούτως ώστε με το άνοιγμα του τουρισμού να αρχίσουν να τρέχουν και έσοδα για το Δήμο από τις ως άνω παραχωρήσεις. Αυτές οι παραχωρήσεις γίνονται πλέον με απόφαση Δημάρχου. Απλούστερη διαδικασία. Πολύ θα θέλαμε να πληροφορηθούμε ότι αυτή η διαδικασία έχει τελειώσει και τα έσοδα τρέχουν ήδη στο Ταμείο του Δήμου!!!
Βασίλης Πομόνης.