Νέα

Το Μπατσί στην έκθεση φωτογραφίας #My_Greece: Villages

 

από την Καθημερινή

Χαρακτηριστικά ελληνικά τοπία, γειτονιές, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, εμβληματικές φυσιογνωμίες, γοητευτικά έθιμα: 270 ιδιαίτερες στιγμές, 270 ξεχωριστά κλικς από ισάριθμους instaphotographers ταξιδεύουν το κοινό σε όλη την Ελλάδα, άλλοτε για να ξυπνήσουν παιδικές μνήμες, άλλοτε για να φανερώσουν άγνωστες πτυχές του τόπου αλλά πάντα με στόχο να παρουσιάσουν την διαχρονική γοητεία και την ταυτότητα της χώρας. Πρόκειται για τα έργα που συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας #My_Greece: Villages η οποία γεννήθηκε έπειτα από ανοιχτό διαγωνισμό που διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2019 ηομάδα «GreekInstagramersEvents», η οποία διοργανώνει εν γένει φωτογραφικά projects στα κοινωνικά δίκτυα, για την ανάδειξη της Ελλάδας. Τα έργα επιλέχθηκαν μέσα από 4.500 φωτογραφίες και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2019 στην 35η Philoxenia Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ελλάδας. Η Covid-19 ανέκοψε την περιοδεία της σε όλη τη χώρα, η οποία όμως αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος, υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Παράλληλα πρόκειται να εκδοθεί λεύκωμα 180 σελίδων από τις εκδόσεις BELL, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί».

 

Ανεμελιά και ελευθερία

epistrofi-sto-chorio8
Στούμπου Πολυξένη Μυλαίδη – Μπατσί Άνδρου

Άσπρο – μπλε. Το ελληνικό νησί, η ελληνική σημαία, η Ελλάδα γενικώς. Την εποχή του Μεταξά, επιβλήθηκε στα νησιά το ασβέστωμα, αρχικά για λόγους υγιεινής, αργότερα για τάξη και ομοιομορφία, αντικαθιστώντας την κυκλαδίτικη πολυχρωμία. Ομοίως και στο Μπατσί της Άνδρου, το παραθαλάσσιο κυκλαδίτικο χωριό που το καλοκαίρι μετατρέπεται σε δημοφιλή προορισμό χάρη στην ωραία παραλία, τα αλμυρίκια, τα ταβερνάκια και τα μπαράκια του. Απόγευμα μιας 25ης Μαρτίου όμως, οπότε τραβήχτηκε και η φωτογραφία, επικρατούσε ησυχία, μετά τους πρωινούς εορτασμούς για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η φωτογράφος Πολυξένη Μυλαίδη Στούμπου έκανε βόλτα στον μόλο με τους φίλους της. Το ξέγνοιαστο κορίτσι με τα κόκκινα ρούχα που διατάραξε για λίγο την απόλυτη χρωματική αρμονία, συμβόλιζε για εκείνη, την παιδική ανεμελιά και την ελπίδα. Ταίριαζε άψογα και με το πνεύμα της ημέρας, φαίνεται.

Περισσότερα έργα από την έκθεση  φωτογραφίας #My_Greece

 https://www.kathimerini.gr/k/travel/561307852/epistrofi-sto-chorio-3/?fbclid=IwAR0SqaRYKTpm2GLAU8PcxPL7UVtz1LIA7e7KAP4HEo8mjEP92xHWnN9uaFE

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio