Νέα

Αποκόλληση βράχου στο Κάτω Κάστρο της Χώρας

Αποκόλληση βράχου έγινε αυτές τις μέρες (Φεβρουάριος 2021), λίγο πιο πάνω από την καμάρα, που ενώνει το κάστρο με τη στεριά, ακριβώς κάτω από το σχηματισμένο απόκρημνο μονοπάτι. Αποκόλληση βράχου στο ίδιο σημείο είχε γίνει πριν 3 χρόνια αφήνοντας μετέωρο την αρχή του περιμετρικού τείχους  και τώρα συνεχίστηκε κάνοντας  ακόμα πιο επικίνδυνη τη διέλευση προς στο κάστρο. Με τις συνεχείς αποκολλήσεις και χωρίς καμία συντήρηση, το κάστρο σε λίγο  θα μείνει  ένας βράχος  γλυμμένος στην άκρη της Χώρας  που μόνο το όνομα  θα θυμίζει το ιστορικό παρελθόν του.

Την αποκόλληση πρόσεξε ο καθημερινός παρατηρητής του καιρού της Χώρας , Γιάννης Ξανθός!

 

3 Σχόλια

  • Τόσα χρόνια έκρηξεις από μασκουλα, ο βράχος έχει τελειώσει με ρωγμές παντού.

  • Οταν πριν 4 χρόνια (το 2016) σκέφτηκα να κάνω μια Προμελέτη για σύγχρονη κατασκευή γέφυρας για ασφαλέστερη πρόσβαση στο Μνημείο του Κάστρου (κρεμαστή- καλωδιωτή με απαρχή επί της Πλατείας Αφανή Ναύτη) φυσικά αποσκοπουσα στην Αναστήλωση και Διατήρηση της παλαιάς πέτρινης γέφυρας ως Προστατευόμενου Εργου και φυσικά την υποστηλωση των περιβαλλόντων πρανών και την επίστρωση με ξύλινο δάπεδο συγκεκριμένου μονοπατιού-διαδρόμου για τους επισκέπτες με σχοινενιους χειρολισθηρες. Η αγωνία μου μεγάλωνε αφού απο παιδι ζώντας στην γειτονιά γύρω απο τον Αη Γιώργη η Καμάρα και η Ρίβα ηταν η φυσική μας κατάληξη , όλες τις ώρες, για αναψυχή – μπάνιο – ραντεβουδακια της εφηβείας και βραδιές παρεϊστικης τραγουδιστικής διασκέδασης (ειχαμε μαγνητοφωνησει και κασσέτες !!). Πόλη αυτή η αγνή μας επαφη με το Κάστρο και το Γεφύρι μας γεμίζει πλεον νοσταλγία αλλά και Αγωνία για την Τύχη του αγαπημένου μας σημείου της Χώρας.

  • Μήπως ίσως θα έπρεπε να απαγορευθεί η επισκεψιμότητα στο Κάστρο για λόγους προστασίας του και ασφαλείας;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio