Νέα

Ιστορικό Αρχείο της Λέσχης Ανδρίων – Γράμμα προς Σοφία Θεοφίλου Καΐρη, 1927


Το Τμήμα Ιστορικού Αρχείου και Βιβλιοθήκης της Λέσχης Ανδρίων συγκεντρώνει και παρουσιάζει αρχειακό υλικό και βιογραφίες ιστορικών μελών της και ευεργετών της.
Προσεγγίζοντας την επέτειο των 100 χρόνων της Λέσχης Ανδρίων (1925-2025), προσκαλούμε όλους τους Ανδριώτες που έχουν ιστορικές φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που συνδέονται με τη Λέσχη Ανδρίων, καθώς και ιστορίες μελών των οικογενειών τους που ήταν μέλη ή έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη της Λέσχης Ανδρίων ώς τις μέρες μας να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε τα τεκμήρια να καταγραφούν και να ψηφιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του ιστορικού της αρχείου.
Διασώζοντας την ιστορία της Λέσχης Ανδρίων,
Διασώζουμε την ιστορία της Άνδρου!
-x-x-x-

Στη συγκυρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Λέσχη Ανδρίων θα ήθελε να ευχαριστήσει την απόγονο του Θεόφιλου Καΐρη, του κορυφαίου Ανδριώτη Νεοέλληνα διαφωτιστή, φιλοσόφου, διδασκάλου του Γένους και πολιτικού, κ. Ειρήνη Γιαννουλοπούλου-Καΐρη και τον σύζυγό της κ. Πέτρο Γιαννουλόπουλο, μέλη της Λέσχης Ανδρίων για την παραχώρηση ψηφιακού αντιγράφου του γράμματος της Λέσχης Ανδρίων (1927) προς τη Σοφία Θεοφίλου Καΐρη, γιαγιάς της Ειρήνης Γιαννουλοπούλου-Καΐρη.

Το γράμμα αφορά την έκδοση του βιβλίου για τον ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΑΪΡΗ από τον Δημήτριο Π. Πασχάλη και την αναζήτηση σχετικής χρηματοδότησης. Αποστολείς του γράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Λ. Γουλανδρής, Πρόεδρος Λέσχης Ανδρίων και ο Νικόλαος Θωμάς, Γραμματέας της.
Το βιβλίο “ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ – Ιστορική και Φιλοσοφική Μελέτη”, εκδόθηκε το 1928, “προς όφελος της Λέσχης Ανδρίων χάριν της συστάσεως του Καΐρειου Μουσείου”.
-x-x-x-
Για εγγραφές νέων μελών στη Λέσχη Ανδρίων – Andrion Club, μπορείτε βρείτε τις αιτήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο: https://andrionclub.gr/διαδικασία-αιτήσεις/

 

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio