Νέα

Μια δωρεά πιο επίκαιρη από ποτέ στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου, την εποχή της τηλεκπαίδευσης

Με χαρά και ανακούφιση αποδεχτήκαμε τη δωρεά της οικογένειας Αντώνη Α. Αμωράτη, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την εκπαιδευτική λειτουργία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία της οικογένειας,, την αποδοχή της πρότασής μας για δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού αλλά και την άμεση υλοποίησή της.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, από την άνοιξη μπήκαν τα σχολεία στη διαδικασία της εξ αποστάσεως
εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το σχολείο μας λειτούργησε την εξ αποστάσεως σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, με υπερπροσπάθεια από όλους. Από την πρώτη στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε πέρα από όλες τις άλλες δυσκολίες και την έλλειψη εξοπλισμού από τους μαθητές (λάπτοπ, τάμπλετς κ.λ.π).
Βρέθηκαν παιδιά να κάνουν μάθημα από κινητό και άλλα να συνδέονται τηλεφωνικά. Ήταν κάτι που μας απογοήτευσε και μας προβλημάτισε γιατί το μέλλον της εκπαίδευσης και την παιδεία των ίσων ευκαιριών . Το σχολείο μας,όπως τα περισσότερα εξάλλου, έχουν έναν γερασμένο στόλο μηχανημάτων και ελλείψεις σε σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης και επικοινωνίας που μας επιβάλλουν οι νέες συνθήκες και που παρά τις εξαγγελίες δεν έχουμε παραλάβει ακόμα αυτά τα λίγα τάμπλετ που μας γνωστοποίησαν ότι δικαιούται το σχολείο μας.
Η δωρεά της οικογένειας Αμωράτη , ύψους 7.200,00€, αποτελείται από:
– 15 τάμπλετ Huawei MediaPad T5 10.1’’
– 3 laptop HP 14S-DQ1931ND 14’’ FHD INTEL CORE I3-1005G1
– 3 ψηφιακούς προτζέκτορες OPTOMA ML750
– 1 υπολογιστή γραφείου INNOVATOR 5 GAMER POWER PACK 10400
– 10 ποντίκια ασύρματα
– 3 πληκτρολόγια,
Δεν ενίσχυσε απλά τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου μας, αλλά αποδείχτηκε σωτήρια αυτή τη χρονική περίοδο, ήρθε τη στιγμή που κλείνουν τα σχολεία πάλι λόγω της πανδημίας. Καλούμαστε και πάλι κάτω από την πίεση της υγειονομικής κρίσης και του κλεισίματος του σχολείου να εφαρμόσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτή τη φορά όμως έχουμε τη δυνατότητα να δανείσουμε εξοπλισμό σε όσους πραγματικά τον έχουν ανάγκη για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση και αυτό χάρη σε δωρεά που ήρθε να καλύψει μια βασική έλλειψη του δημόσιου σχολείου.
Γνωρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν από την οικογένεια κυρίως αλλά και από φίλους και συγγενείς που παρευρέθηκαν στη βάφτιση του εγγονού του κ. Αντώνη Αμωράτη, το καλοκαίρι του 2018 στην Άνδρο, ευχόμαστε καταρχήν ο μικρούλης να είναι γερός και καλότυχος στη ζωή του.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την ευγενική πρωτοβουλία και την κοινωνική στάση αλληλεγγύης και προσφοράς των δωρητών, που πραγματικά αποτελεί παράδειγμα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Βασιλική Αμωράτη που ήρθε σε επαφή μαζί μας και με εξαιρετική συνεργασία επιμελήθηκε την προμήθεια του εξοπλισμού και την αποστολή του στο σχολείο μας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio