Νέα

Ιεροψαλτών Άνδρου λόγος για τον παπά -Γιάννη Στάμο

ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟ.

Εκ μέρους των Ιεροψαλτών Άνδρου, εκφράζουμε τη βαθειά συγκίνηση μας και τα δάκρυα μας για την κοίμηση του αγαπητού , προσφιλούς και αγαπημένου μας παπά Γιάννη Στάμου.
Ο αείμνηστος παπά Γιάννης ήταν πάντα στο ψαλτήρι και μας βοηθούσε όταν υπήρχε ανάγκη ψάλτου.
Υπήρξε για μας στοργικός πατέρας και μας συμβούλευε πάντα στον απλό τρόπο της ψαλτικής, όπως αυτός ευαρεστεί τον Θεόν.
Για πάνω από μισό αιώνα ως Ιερέας του Υψίστου Θεού ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο στις χαρές και στις λύπες του.
Σε όλες του τα κηρύγματα και τα χαρμόσυνα στις χαρμόσυνες ημέρες και τα λυπηρά στις Νεκρώσιμες ακολουθίες προέβαλε πάντα την εν Χριστώ αγάπη του Θεού , την εν Χριστώ συγχώρηση, και την εν Χριστώ ειρήνη.
Μια από τις αγαπημένες του φράσεις ήταν : « Ας απορρίψουμε την κακία γιατί είμαστε άνθρωποι του μισού λεπτού της ώρας», υπονοώντας ότι το προηγούμενο λεπτό της ώρας είναι παρελθόν και το επόμενο λεπτό είναι μέλλον και δεν γνωρίζουμε αν ζούμε στο επόμενο λεπτό.
Μια άλλη αγαπημένη του ομιλία ήταν ότι , εάν είσαι ένδοξος να θυμάσαι ότι ο Θεός «καθείλε δυνάστας από θρόνων και ύψωσε ταπεινούς», εάν είσαι ωραίος ,να θυμάσαι ότι ο άνθρωπος είναι «γυμνά οστέα , σκωλήκων βρώμα και δυσσωδία», εάν είσαι πανέξυπνος, μπορεί να έρθει το αλτσχάϊμερ και μπορεί να φθάσεις να μη γνωρίζεις ούτε το όνομα σου.

Ο αείμνηστος παπά Γιάννης ήταν ανιδιοτελής, αφιλοκερδής, φτωχός που βοηθούσε τους φτωχούς, και ακτήμων. Ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του στη μνήμη του Θεού.
Ενας από τους αγαπημένους ύμνους που τον έψαλε συνεχώς ήταν : « Που πορευθώ από του πνεύματος σου»
“Ποῦ πορευθῶ ἀπὸ τοῦ πνεύματός σου καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου ποῦ φύγω; ἐὰν ἀναβῶ εἰς τὸν οὐρανόν, σὺ ἐκεῖ εἶ, ἐὰν καταβῶ εἰς τὸν ᾅδην, πάρει· ἐὰν ἀναλάβω τὰς πτέρυγάς μου κατ᾿ ὄρθρον καὶ κατασκηνώσω εἰς τὰ ἔσχατα τῆς θαλάσσης, καὶ γὰρ ἐκεῖ ἡ χείρ σου καθοδηγήσει με,..”

Τώρα λοιπόν πορεύτηκε την οδό των δικαίων και βρίσκεται στην παρουσία του Κυρίου για να πρεσβεύει για εμάς που παραμένουμε ακόμη στη γη.
Είθε ο βίος και η πολιτεία του και το παράδειγμα του να μας κάμει να γίνουμε μιμητές του.

Αμήν

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio