Νέα

Εκοιμήθη ο παπά Γιάννης Στάμος

Σε ηλικία 89 ετών εκοιμήθη σήμερα,  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, στις 7:30μμ,  ο αγαπητός  σε όλη την Άνδρο Παπά Γιάννης Στάμος.

Γεννήθηκε στην Άνδρο στις 18 Μαΐου 1932, ο πόλεμος τον βρήκε στο Δημοτικό σχολείο που στεγαζόταν τότε στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου μετά τις σπουδές του εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα αλλά μετά έκανε αυτό που ήθελε από παιδί, έγινε ιερωμένος.

Το περισσότερο διάστημα ήταν εφημέριος στον Άγιο Νικόλαο Μεσσαριάς.  Έζησε και αγάπησε τον κόσμο της Άνδρου, συμμετέχοντας όσο μπορούσε  στις θρησκευτικές του τελετές αφιλοκερδώς. Τα τελευταία χρόνια του προτίμησε να τα ζήσει στο Γηροκομείο Άνδρου.

Τις τελευταίες ημέρες που ένιωθε τις δυνάμεις να τον εγκαταλείπουν, αποχαιρετούσε τηλεφωνικά αγαπημένα του πρόσωπα. Επιθυμία του η νεκρώσιμος ακολουθία του να ψαλεί στην Παναγία της Χώρας  και να ταφεί στο κοιμητήριο της Μεσσαριάς.

Τη Τρίτη 1/9/20, στις 12 η νεκρώσιμη ακολουθία στη Παναγία και η ταφή στο κοιμητήριο της Μεσσαριάς

7 Σχόλια

  • Σιγουρα ΠΟΛΛΟΙ θα τον θυμομαστε με
    ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
    ΖΩΗ ΣΕ ΕΜΑΣ… Να ειμαστε καλς να τονθυμομαστε.

  • Αγαπημένε μας Παπά Γιάννη,
    Ο σπλαχνικότατος Χριστός σε έφερε στον δρόμο μας.
    Ο Χριστός που αγάπησες όσο τίποτα στην ζωή σου σίγουρα τώρα σε κατέταξε με αυτούς που πήραν επάνω του την θλίψη όλου του κόσμου.
    Τώρα από το Ουράνιο Θυσιαστήριο, όπου μετά παρρησία προσεδρεύεις προσευχήσου για όλους εμάς.
    Ύψωσε τα χέρια σου και παρακάλεσε τον Δομήτορα της Εκκλησίας να μας χαρίσει τον ακριβό και ατίμητο θησαυρό, την καθαρότητα της ψυχής ,μήπως και εμείς κάποια ημέρα αξιωθούμε να δούμε το πρόσωπό Του.

  • Το καλύτερο και ειλικρινέστερο σχωρετικό για τον αείμνηστο παπά Γιάννη: Nα είναι και να νοιώθουν πραγματικά φτωχότεροι όλοι οι Ανδριώτες και μη που τον γνώρισαν και ότι απολάμβανε όσο ζούσε της καθολικής αποδοχής του κόσμου, αισθήματα που λαμβάνουν μεγαλύτερη αξία γιατί αφορούν ένα φωτεινό παράδειγμα ενός ιερωμένου-κοσμοκαλόγερου.Θα είναι αιώνια η μνήμη του .

  • Εφυγε ενας ανθρωπος που τον χαρακτηριζε η απλοτητα η σεμνοτητα και η ταπεινοφροσυνη.Ενας καλος Σαμαρειτης που στεκοταν παντα σε καθε δοκιμαζομενο ανθρωπο, οπως σταθηκε και σε μενα σε μια πολυ ασχημη στιγμη της ζωης μου. Ενα μεγαλο ευχαριστω και τα θερμα μου συλλυπητηρια σε ολους τους οικιους του. Να ειμαστε καλα να σε θυμομαστε και να εχουμε παντα την ευχη σου Παπα Γιαννη.

  • Εγώ ξέρω ότι όταν με πάντρεψε στης 30 – 08-80 στον άγιο Σπυρίδωνα φυσικά δωρεάν είναι ένας πάτερ μέσα στην καρδιά μου καλό παραδεισο παπά Γιάννη

  • Καλη αναπαυση κοντα στον αγαπημενο σου αδελφο Δημητρη. Θα μας λειψη η καλημερα σου απο ολους τους χωρους της αγορας και η ευγενικη σου παρουσια απο ολες τις κοινωνικες εκδηλωσεις της Ανδρου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio