Νέα

Τετάρτη 19/2/20, 12:00 το μεσημέρι, Σεμινάριο Αλιευτικού Τουρισμού  της WWF

 

 

Η WWF Hellas διοργανώνει Σεμινάριο Αλιευτικού Τουρισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος “Μετασχηματίζοντας την παράκτια αλιεία μικρής κλίμακας στη Μεσόγειο” που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας, Άνδρου στις 19.02.2020 και ώρα 12:00.

Σκοπός είναι να καταρτίσει τους αλιείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχετικά με τις παρακάτω θεματικές:

  • Ισχύον θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Ελλάδα τουρισμού στην Ελλάδα.
  • Διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση του αλιευτικού.
  • Πρακτικές οδηγίες σχετικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις επί των σκαφών που επιθυμούν να προβούν σε αλιευτικό τουρισμό.
  • Παραδείγματα καλών πρακτικών αλιευτικού τουρισμού από την Κροατία.
  • Προοπτικές προώθησης του αλιευτικού τουρισμού που θα προκύψει από την πρωτοβουλία μέσω της συνεργασίας.
Η εν λόγω δράση αποσκοπεί να συμβάλλει στους δύο βασικούς στόχους του προαναφερθέντος Μεσογειακού Προγράμματος, το οποίο στην Ελλάδα υλοποιείται σε 5 νησιά των Β. Κυκλάδων (Άνδρος, Κύθνος, Τήνος, Σύρος και Κέα) και αποτυπώνονται συνοπτικά ως εξής:

  • Μέχρι το 2020, να έχει δημιουργηθεί ένα σχήμα συν-διαχείρισης με τη συμμετοχή ενεργών αλιέων των Β. Κυκλάδων που συμμετέχουν στο έργο, επιστημονικών ινστιτούτων, τοπικών και περιφερειακών φορέων, και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, με σκοπό τη συν-διαμόρφωση ενός σχεδίου διαχείρισης με βιώσιμες πρακτικές αλίευσης που θα εφαρμοστούν
    στη πράξη.
  • Μέχρι το 2022, οι παράκτιοι αλιείς των Β. Κυκλάδων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, μέσω της βιώσιμης διαχείρισης της αλιευτικής παραγωγής τους, της βελτίωσης της εμπορίας των προϊόντων τους, της αποτελεσματικότερης πρόσβασης στην αγορά και της υποστήριξης για εξεύρεση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος, μέσα από παράλληλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη θάλασσα (π.χ. αλιευτικός τουρισμός).

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio