Νέα

Την Τρίτη 22/10, αρχίζουν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης με το “Dolphin Man”του “Greek Island Film Festival”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου συμμετέχει φέτος στο “Greek Island Film Festival”,  ένα ανεξάρτητο μη-διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου που έχει στόχο την προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020 και  συμμετέχουν 6 νησιά στα οποία κάθε μήνα θα προβάλλεται η ίδια ταινία.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε ταινίες και σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ είναι οι ακόλουθες:
◊ Οκτώβριος 2019: Dolphin Man (ντοκιμαντέρ)
◊ Νοέμβριος 2019: Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ (μυθοπλασίας)
◊ Δεκέμβριος 2019: Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις Ντομάτες (ντοκιμαντέρ)
◊ Ιανουάριος 2020: Επιχείρηση Αρκτική (μυθοπλασίας)
◊ Φεβρουάριος 2020: Ultra: The Real Marathon (ντοκιμαντέρ)
◊ Μάρτιος 2020: Τοπική Ομάδα (μυθοπλασίας)

Η πρώτη προβολή στην Άνδρο,  θα γίνει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στις 8:15μμ στο Δημοτικό Θέατρο και  θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: Dolphin Man

Dolphin Man: https://www.imdb.com/title/tt7718144/

Lefteris Charitos| 78’ | 2017 | Ελλάδα, Γαλλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιταλία

| Ντοκιμαντέρ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80′

Τεκμηριωμένο και αφηγηματικά υποδειγματικό βιογραφικό χρονικό πάνω στην εμμονή, την υπέρβαση των ορίων και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
Όπως έχουμε δει πολλές φορές σε μυθοπλαστικές ή ντοκιμαντερίστικες βιογραφίες τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη, η αληθινή μάχη των κάθε είδους πρωταθλητών και ρέκορντμαν είναι αυτή απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό. Απέναντι στα δικά τους όρια (υπομονής, θέλησης, αντοχής), τα οποία πρέπει οι ίδιοι κάθε φορά να ξεπερνούν για να μπορέσουν κατόπιν να ξεπεράσουν και όλους τους αντιπάλους τους. Η ιστορία της ζωής του Ζακ Μαγιόλ (1927-2001) δεν θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική, λοιπόν, καθώς ο Γάλλος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης έσπασε πάμπολλα παγκόσμια ρεκόρ κατά τη διάρκεια της θαυμαστής καριέρας του (ο πρώτος που έφτασε σε βάθος 100 μ.), ενώ ο ανταγωνισμός του με τον Ιταλό φίλο του Έντζο Μαγιόρκα ενέπνευσε τον Λικ Μπεσόν στη μεγάλη επιτυχία του 1988 «Απέραντο Γαλάζιο». Σε εκείνη την ταινία ο Μαγιόλ­, τον οποίο υποδυόταν ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ, ήταν ένας εσωστρεφής άντρας, αποτραβηγμένος από τις απολαύσεις της ζωής και αφοσιωμένος αποκλειστικά στη σχέση του με τη θάλασσα.
Ένας άνθρωπος-δελφίνι, όπως τον παρουσιάζει και το τεκμηριωμένο, αφηγηματικά υποδειγματικό βιογραφικό χρονικό του Λευτέρη Χαρίτου, συμπαραγωγής πέντε χωρών και γυρισμένο από την Κάρπαθο και την Ινδία μέχρι την Ιαπωνία και τις Μπαχάμες. Με τηλεοπτική πείρα («Άμυνα ζώνης») αλλά και βραβευμένος μικρομηκάς («Φράουλες»), ο Χαρίτος επιδεικνύει αξιοθαύμαστη ωριμότητα ως πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης ταινίας μεγάλου μήκους, ενορχηστρώνοντας στην εντέλεια το πλούσιο υλικό­ του: φιλμάκια και φωτογραφίες αρχείου, συνεντεύξεις με συγγε­νείς, συνεργάτες και φίλους του Μαγιόλ, όπως και με συντελεστές του «Απέραντου Γαλάζιου», εντυπωσιακά υποθαλάσσια γυρίσματα και μια επεξηγηματική αφήγηση off του Ζαν-Μαρκ Μπαρ συνθέτουν ένα ταξίδι ζωής γεμάτο προκλήσεις, επιτυχίες και απογοητεύσεις, ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στην εμμονή, την υπέρβαση των ορίων και το τίμημά τους αλλά κι ένα συγκινητικό μήνυμα για τη σχέση, φυσική και πνευματική, του ανθρώπου με το περιβάλλον. Όλα αυτά σε μια εντυπωσιακά πλούσια για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή, σκηνοθετημένη με επαγγελματισμό, ακρίβεια, δέος και αληθινή συγκίνηση. Ακολουθεί το trailer

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio