Η 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό και δίνει ραντεβού για 6η συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους λάτρεις της γαστρονομίας, όσο με τους επαγγελματίες των τροφίμων και ποτών.
Μαζί με τα προϊόντα 300 μικρών παραγωγών, τα πιστοποιημένα βιολογικά στη «Bio Corner», τα 10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef , του διαγωνισμούς μαγειρικής , τα σεμινάρια για τις εξαγωγές, υπάρχει και η ενότητα Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Πίνουμε Ελλάδα με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 80 διακεκριμένους chef που ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας.
Το κοινό, τις 4 ημέρες της έκθεσης, με ωριαίες παρουσιάσεις «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο και απολαμβάνει τις απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν οι κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στις 15.00 – 16.00 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα – Πίνουμε Ελλάδα” η γαστρονομική ομάδα Άνδρου με επικεφαλή τον Δημήτρη Γιγίνη, παρουσιάζει αγροτική κουζίνα με την υποστήριξη των επαγγελματιών, παραγωγών & συλλόγων του νησιού.