Νέα

Καταρρέει ο Πύργος Μουβελά – Μπίστη στις Στενιές

και νέο τμήμα του Πύργου Μουβελά Μπίστη κατέρρευσε αυτές τις μέρες και η κατάρρευση της ανατολικής γωνίας του πάνω ορόφου ήταν αναμενόμενη αφού ο ιστορικός πύργος έχει αφεθεί εντελώς στη τύχη του,  χωρίς ποτέ να έχει γίνει η παραμικρή  εργασία διάσωσής του.

τον περασμένο Αύγουστο με το δρώμενο ” Βοήθεια ! Πέφτω σώστε με”  ο Ευάγγελος Παπαδάκης και η Ειρήνη Δράκου προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς για την άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος της πρόσοψης του κτιρίου, αλλά μαζί με την δυσαρέσκεια μερικών, μόνο υποσχέσεις εισέπραξαν από τους φορείς.

Η κατέρρευση βέβαια θα συνεχιστεί και στους επόμενους βροχερούς  μήνες, προτείνω λοιπόν το καλοκαιράκι το πολιτιστικό, οι επαΐοντες να διοργανώσουν μία ημερίδα μνημόσυνο στον Πύργο που στο τέλος της , πάνω στα ερείπια του πύργου, ένας βιρτουόζος του βιολού να παίξει κάτι μελαγχολικό και να απαλύνει τον πόνο μας

 

πρόσφατες φωτογραφίες : Νικολός Εξαδάκτυλος

3 Σχόλια

  • Απλά είμαστε μαλάκες.
    (Αν νομίζεις κοψ΄ το λόγω χρήσης κακιάς λέξης,
    παρ΄ ότι τη γράφει και το Ευαγγέλιο για να περιγράψει
    ακριβώς αυτήν την κατάσταση)

  • Kανένα (αν) αρμόδιο δεν τον ενδιαφέρει, κακώς , καμμία υπηρεσία, ούτε την τοπική , ούτε την ευρύτερη κοινωνία της ‘Ανδρου, η σωτηρία αυτού του μνημείου, όπως και με το αρχαιότερο κτίσμα της ‘Ανδρου , αυτό του Πύργου του Αγίου Πέτρου και τόσα άλλα μνημεία της ‘Ανδρου ,της αρχαίας ή νεωτέρας κληρονομιάς, ίσως και να τους βολεύει η κατάρρευσή τους.Κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να απολογηθούν όσοι εμπλέκονται με την σωτηρία τους και αδιαφόρησαν ή κωλυσιέργησαν.

  • μήπως θα έπρεπε να μπει μια πινακίδα μαρμάρινη που να αναφέρει επί ποιού δημοτικού συμβουλίου (με όλα τα ονόματα καθώς και αυτών της αντιπολίτευσης) κατέρρευσε ο πύργος για να το θυμούνται και οι επόμενες γενεές?

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio