Νέα

Ευχαριστίες του Δήμου Άνδρου στους συντελεστές της Πανανδριακής γιορτής στο Γαύριο

 

Μετά την τεράστια επιτυχία της Πανανδριακής γιορτής χαράς και προσφοράς στο Γαύριο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στην Άνδρο, ο Δήμος και οι αιρετοί εκπρόσωποί του αισθάνονται τη βαθύτατη ανάγκη να εκφράσουν τις πιο θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή της, καθώς και στον κόσμο που πλημμύρισε το λιμάνι του Γαυρίου και αγκάλιασε την όμορφη γιορτή.

 

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, επισκεπτών και κατοίκων από κάθε γωνιά του νησιού, την περασμένη Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στο λιμάνι του Γαυρίου. Οι μαθητές των σχολείων της Άνδρου μαζί με τις παιδικές χορωδίες, τον οργανισμό «Make-A-Wish» και τη Φιλαρμονική Ραφήνας-Πικερμίου γέμισαν με χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την ατμόσφαιρα. Μικροί και μεγάλοι έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, κρεμώντας στο “Φωτεινό Καράβι του Γαυρίου” και υψώνοντας στον ουρανό της Άνδρου αμέτρητα αστέρια ευχών.

 

Για τη βοήθεια και την προσφορά τους, που έπαιξε σημαντικό ρόλο και εν τέλει ήταν καθοριστική στη μεγάλη 

επιτυχία της Πανανδριακής γιορτής, οι διοργανωτές Δήμος Άνδρου (Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, Αντιδήμαρχος κα Ανδρονίκη Μαμάη, Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαυρίου κ. Κώστας Μούλας), ο πατέρας Καλλίνικος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, ο Χορευτικός Όμιλος Γαυρίου και οι επαγγελματίες της περιοχής, ευχαριστούν θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους επικεφαλής του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου κ.κ. Αντώνη Αντώνογλου και Ελένη Κουκίδου, καθώς και τη δασκάλα κα Βάγια Ανδανα. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή, την κα Ελένη Μενεγάκη, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, τον γέροντα Ευδόκιμο και τους καλόγερους της Ιεράς Μονής Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος, το “Make-A-Wish” Ελλάδας και την κα Ειρήνη Κολυδά, τη Φιλαρμονική Ραφήνας-Πικερμίου, τους Cocobloco από το Κόρθι, τους μαθητές των σχολείων της Άνδρου και τον χορηγό επικοινωνίας “Asteras Radio”.

Ξεχωριστά ευχαριστούμε για την κατασκευή του καραβιού:

Τον ιδιώτη συντοπίτη μας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του

Την ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαυρίου

Τον ΑΒ Βασιλόπουλο Γαυρίου (κ. Νίκο Βρεττό)

Τον ΟΠΑΠ Γαυρίου (κ. Μπάμπη Χώνα)

Επίσης, τους χορηγούς και εθελοντές για την υλοποίηση της Πανανδριακής γιορτής:

Το Λιμεναρχείο Γαυρίου

Το Α.Τ. Γαυρίου

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου

Τον ΣΕΔΑ

Τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries

Την εταιρεία “ΗΡΩΝ”

Τα ξενοδοχεία Perrakis, Γαλαξίας και Ostria

Τον κ. Πάνο Ποδηματά και την εταιρεία P.C. PODIMATAS AUDIOVISUAL S.A. για την ηχητική κάλυψη

Τον κ. Νόντα Μαρμαρά, φωτογράφο

Τον κ. Γιώργο Μαρμαρά, D.J.

Τον κ. Κώστα Κωνσταντή για τα βεγγαλικά

Τους κ.κ. Δημήτρη Καρυστινό και Ιωάννη Κότσαλο, ηλεκτρολόγους

Τα ΚΤΕΛ Άνδρου (κα Μανούσου)

Τα πρακτορεία του κ. Γιώργου Μπατή και της κας Άννα Στυλιανού

Το Βιβλιοπωλείο Λογάρι (κ. Γιώργο Αποστολίδη)

Τα είδη αλιείας και ναυτιλιακά Mamais Marine (κ. Στέλιο Μαμάη)

Την ΑΓΡΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΕ (κ. Χρήστο Μαμάη)

Το “Καραβοστάσι” (κ. Γιώργο Σιγάλα), τα “Σουβλάκια του Γαυριού” (κ. Ιωάννη Στυλιανό), το “Λάας” (κ. Βασίλη Μπατή), την κρεπερί “Ευτυχία” (κα Ευτυχία Αθανασίου-Λουκίσσα), την ταβέρνα “Γιαννούλης” (κα Πόπη Μαστρογιώργη), το εστιατόριο “Σαν παραμύθι” (κα Αλεξία Μεγαριώτη)

Τον κ. Νίκο Χέλμη για τη μεταφορά του καραβιού (Αθήνα-Άνδρος)

Τον κ. Τάσο Ίσσαρη (ΑΝΘΗ Ίσσαρη)

Τον κ. Τριδήμα (Κρεοπωλείο Αφοί Τριδήμα)

Τους κ.κ. Ανδρέα Μίχα, Ιωάννη Σταύρα, Ευάγγελο Χορευτή, Χρήστο Παπιδά, Δημήτρη Μπατή, Τριαντάφυλλο Μπουρατζή, Δημήτρη Βλάμη, Γιώργο Λιονάκη, Γιαννούλη Μαντζώρο και τις κυρίες Κατερίνα Μαμάη-Μαντζώρου, Χαρά Γαλαίου, Ντίνα Πετρή-Γιαννακαρώνη, Μαργαρίτα Τσατήρη

Τους υπαλλήλους του Δήμου Άνδρου

Αυτή η ονειρεμένη βραδιά πραγματοποιήθηκε χάρη στη συλλογική προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως όλοι μαζί, με συνέπεια, δουλειά, συνεργασία και κυρίως αγάπη για το νησί μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

 

5 Σχόλια

  • Όταν υπάρχει ενότητα η επιτυχία είναι πάντοτε Σίγουρη
    Συγχαρητήρια στον Πρωτοπόρο Δήμαρχο μας και υπόλοιπους που πήραν Μέρος στις προετοιμασίες για όλα αυτά τα χριστουγεννιάτικα γλέντια
    Και τώρα ήρθε ο καιρός όλοι μαζί να κάνουμε καλά Χριστούγεννα με τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας καλά Χριστούγεννα με ένα ευτυχές νέο έτος Θζ Νy

  • Οσον αφορά τη Φιλαρμονική της Ανδρου, που οι περισσότεροι αποκαλούν, απο οτι γνωρίζω εντάσσεται στις τάξεις του Μουσικού Συλλόγου Ανδρου, ενός μη κερδοσκοπικού φορέα, που κανείς σχεδόν από τη Δυτική πλευρά δεν έχει δει με καλό μάτι (ας μου επιτραπεί η έκφραση), όπως και άλλους συλλόγους που εδρεύουν στο ανατολικό και νότιο μέρος του τόπου. Γιατι δεν κάλεσε κάποιος από τους κυρίους Δημοτικούς προύχοντες του νησιού -που κόπτονται παντού για το γεγονός του οτι δεν έχει πληρώσει ο Δήμος τίποτε για τις λευκές νύχτες- το Μουσικό Σύλλογο? Μήπως θα κόστιζε λιγότερο να γίνει μια πρόσκληση στο συγκεκριμένο φορέα που θα μετακινούνταν δωρεάν ή τουλάχιστον με κόστος περί τα 50 ευρώ το μέγιστο (δαπάνη καυσίμων για τη διαδρομή του λεωφορείου του Δήμου)? Αλλά η κυρία αντιδήμαρχος στο λιμάνι θεωρεί οτι η απέναντι όχθη του Καβο Ντόρου είναι πιο κοντά από άποψη χρόνου και κόστους, από την ανατολική πλευρά του νησιού, η οποία απέχει μόλις 36 χιλιόμετρα και περίπου 45 λεπτά της ωρας οδήγηση! Στο μυαλό των δημοσίων υπαλλήλων η Ραφήνα βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλο σημείο του ίδιου τους του νησιού και φυσικά το να φιλοξενήσει κανείς 25 – 30 άτομα προσφέροντας τους διαμονή και ένα τουλάχιστον γεύμα, κοστίζει λιγότερο από το να προσκαλέσεις ενα ή δύο συλλόγους να συνδράμουν στην εκδήλωσή σου: την εκδήλωση που “ΔΕΝ πληρωσες” τίποτε, αλλά διοργάνωσες τα πάντα και ξόδεψες έτσι κι αλλιώς χρήματα από τον προϋπολογισμό σου ως Δήμος. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η Διαύγεια -αν έχεις ανεβάσει κι εκεί σωστά και ακριβή στοιχεία εξόδων- οπου αναρτάς τα πάντα, όπως σε υποχρεώνει ο νόμος πλέον. Αυτή η διχόνοια και η τοπικιστική οπτική που έχουν και τα τέσσερα μεγάλα μέρη του νησιού (Κόρθι, Χώρα. Γαύριο και Μπατσί) αγαπητοί Ανδριώτες, το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει το ίδιο το νησί. Και ο πρώτος που συνδράμει με τις πολιτικές και τη γενικότερη λογική του σε αυτή τη διαίρεση – διχόνοια είναι ο πρώτος πολίτης του νησιού! Με μυστικοπάθειες αγαπητέ Δήμαρχε δεν προχωρά ο τόπος μπροστά!

  • Οπως αναφέρει ο παραπάνω σχολιαστής ο Δήμος Ανδρου που υποτίθεται οτι δεν πλήρωσε τίποτε για τη Λευκή νύχτα – φιέστα στο λιμάνι του νησιού, θα μπορούσε να προσκαλέσει οχι μονο την τοπική φιλαρμονική, αλλά και τους υπόλοιπους πολιστικούς συλλόγους απο το Κόρθι, τη Χώρα και τις άλλες περιοχές, αντί να πληρώνει ενα σωρό χρήματα για να φέρει φιλαρμονικές από άλλη περιοχή και να κάνει τόσο μεγάλη γιορτή. Εντάξει, το γεγονός του οτι υπήρχε το ζήτημα του Make a wish να το κατανοήσει ο κόσμος μέχρι ενός σημείου. Αλλα το να ξοδεύονται τόσα χρήματα εν μέσω κρίσης για χιλιάδες λαμπιόνια και καράβια με δένδρα και λοιπά στολίδια, είναι κρίμα. Τα χρήματα αυτά που ξοδέψατε κύριε Δήμαρχε για τη γιορτή, θα μπορουσατε να τα δώσετε στα σχολεία του νησιού για κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους ή σε κάποιους συλλόγους που επιτελούν έργο στο νησί. Αλλά δυστυχώς σας ενδιαφέρει μόνο η προβολή εσάς και του επιτελείου σας. Για τον τόπο δεν ενδιαφέρεστα καθόλου με ουσιαστικό τρόπο.

  • Εχω γνωρίσει αρκετούς Ανδριώτες όλα τα χρόνια της ζωής και του εργασιακού βίου μου μέχρι σήμερα. Εχω επισκεφθεί το νησί αρκετές φορές και θεωρώ οτι οι ίδιοι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν αφήνετε τον τόπο σας να πάει μπροστά! Είναι άσχημο το γεγονός να βλέπετε τον τόπο σας και να λειτουργείτε με γνώμονα τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες μπορεί να έχει ο καθένας. Η Ανδρος έχει μοναδικά προνόμια έναντι των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων και ενώ θα μπορουσατε να τα εκμεταλλευτείτε, αφήνετε χαμένες ευκαιρίες εδω και δεκαετίες. Παραδειγματιστείτε από τη γειτονική Τήνο, τη Σύρο ή ακόμη και τη Νάξο, που προβάλλον το καθετί που παράγεται και φτιάχνεται στον τόπο τους. Είναι κρίμα με τέτοια κρίση η τοποικη αυτοδιοίκηση να σπαταλά τεράστια ποσά για φιέστες λίγων ωρών αντί να διανέμει τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει σε ενέργειες ωφέλιμες για τοπικούς συλλογικούς φορείς, σχολεία και ιδρύματα που επιτελούν σημαντικό έργο στο νησί. Είναι λυπηρό το νησί σας να μην μπορεί ενωμένο να διεκδικεί οτι του αναλογεί. Βλέπω οτι υπάρχει τεράστιο θέμα τοπικισμού και κόντρας του ενός με το άλλο μέρος του νησιού. Γιατι βρε παιδιά αυτό? Το καλοκαίρι πήγαμε στο Μπατσί και κάποιοι οταν αναφέραμε στο τραπεζι που τρώγαμε οτι θα παμε στο Κόρθι, απαντησε κάποιος ντόπιος οτι εκει δεν υπάρχει τίποτε και να μην παμε χάνοντας το υπολοιπο της μέρας μας. Κατι ανάλογο φαντάζομαι οτι λένε και από άλλες περιοχές για το Μπατσί ή τη Χώρα. Ενα από τα καλύτερα νησιά του Αιγαίου και δεν αποκτήσει υγιή νοοτροπία ως προς την οργάνωση του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio