Νέα

Στην παραλία του Ζόρκου θα γυρίσει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης τη νέα του ταινία

Τη νέα του ταινία, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης,  που θα ονομάσει WINONA και που θα είναι μία τρυφερή και συγκινητική κωμωδία, σκοπεύει να γυρίσει στη παραλία του Ζόρκου στη βόρεια Άνδρο.
Σύμφωνα με το σενάριο που έγραψε ο σκηνοθέτης,  τέσσερις γυναίκες, με πολύ προσωπικότητα και ιδιαίτερο χιούμορ, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια οικογενειακή τραγωδία. Ο τρόπος που ξέρουν να επικοινωνούν μεταξύ τους όμως είναι μόνο μέσω των παιχνιδιών και της αποφυγής της πραγματικότητας. Σε μία απόμερη παραλία, είναι σαν να κάνουν και οι ίδιες μια μικρή στάση στη ζωή τους και να σκέφτονται την συνέχεια της πορείας τους.

Αισθητικά, ο σκηνοθέτης θα χρησιμοποίησει το μεσογειακό τοπίο και φως στο έπακρο. Το σκηνογραφικό πλαίσιο, η παραλία του Ζόρκου και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου με το ηλιόλουστο φώς της χώρας μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η ταινία θα γυριστεί σε φιλμ (16mm) ώστε ο σκηνοθέτης να πετύχει μία πιο γλυκειά και κινηματογραφική αίσθηση του φωτός πάνω στα πρόσωπα.
Το βασικό όπλο της ταινίας είναι οι τέσσερις δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες που θα τους υποδυθούν τέσσερις από τις σημαντικότερες νεαρές ηθοποιούς που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά.

Ανθή Ευστρατιάδου

Βραβείου Κάρολος Κουν 2016 Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό Έργο,

Βραβείου Μελίνα Μερκούρη 2017 για την παράσταση  “Ο Αδαής και ο Παράφρων”

 

Σοφία Κόκκαλη

Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη, Interruption του Γιώργου Ζώη, Νήμα του The Boy

Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2017

 

Δάφνη Πατακιά

Shooting Stars 2016 του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου,

Interruption του Γ. Ζώη, Το ξύπνημα της άνοιξης του Κ. Γιάνναρη. Djam του Tony Gatlif

Ηρώ Μπέζου

Όντως Φιλιούνται; του Γιάννη Κορρέ, Αφτερλωβ του Στέργιου Πάσχου

Η  παραγωγή της ταινίας είναι της  εταιρείας  LOGLINE FILM ESSENTIALS

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, γιος του Παντελή Βούλγαρη και της Ιωάννας Καρυστιάνη, θεωρείται ένας από τους πιο κορυφαίους και ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει, και παίξει σε δικές του ταινίες και σε πολλές ταινίες των συναδέλφων του, ενώ όλες του οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στον κόσμο. Είναι επίσης ευρέως γνωστός ως  The Boy στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη μουσική του, έχοντας κυκλοφορήσει μια σειρά από σόλο άλμπουμ, και έχοντας συνθέσει την πρωτότυπη μουσική για πολλές ταινίες.

Η τελευταία ταινία του Νήμα, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, όπως ‘Η Καλύτερη Ταινία Της Χρονίας’ (Έθνος), και έκανε πρεμιέρα στο 57 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έκτοτε συμμετείχε μεταξύ άλλων στα Goteberg Film Festival – Visionairies Section (Σουηδία), Luma International Film Festival (Βραζιλία), L. A. Film Festival – Nightfall Section (Αμερική), Atlantida Film Festival (Ισπανία), New Horizon Film Festival (Πολωνία). Η Σοφία Κόκκαλη, πρωταγωνίστρια της ταινίας, βραβεύθηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2017.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio