Video Γνωριμία με το Τότε Ημερίδες – Ομιλίες – Συνέδρια Κατά τόπους Μονοπάτια Παράδοση Περιβαλλοντικά – Life Andros

Θα σώσουν οι αιμασιές και πάλι την Άνδρο;


Και όσοι απαντάμε καταφατικά  στην ερώτηση του τίτλου γεμίσαμε , την Δευτέρα το βράδυ 29 Ιανουαρίου 2018, την χωρίς θέρμανση αίθουσα της Λέσχης Ανδρίων    και σίγουρα  ήταν και άλλοι, που δεν το έμαθαν και την έχασαν.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος του Life  με τον μακροσκελή  τίτλο «Μετατροπή των εγκαταλειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» και απλά αφορά την επαναχρησιμοποίηση των αιμασιών που, σύμφωνα με την ομιλήτρια, κα Θεοδώρα Πετανίδου, καθηγήτρια του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συντονίστρια του προγράμματος, αποτελούν το σημαντικότερο διαχρονικό εργαλείο για την διατήρηση και την διαχείρηση της γης στα νησιά.

Το 4ετούς και πλέον  διάρκειας πρόγραμμα έχει σκοπό μέσα από την επισκευή και την επανακαλλιέργεια των αιμασιών της Άνδρου, να αναδείξει την ομορφιά τους, την φυσική και οικονομική χρησιμότητά τους  στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον και το σπουδαιότερο  η χρησιμοποίησή τους ως τέλειο όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής.

Έγινε λόγος για βιολογική καλλιέργεια στις εν αχρηστία εκτάσεις , για χρησιμοποίηση ντόπιων ποικιλιών σπόρων, για παραγωγή μοναδικών προϊόντων, για σύνδεση με τον περιπατητικό τουρισμό, ανάδειξη τοπικής αρχιτεκτονικής, χαρτογράφιση των αιμασιών του νησιού , για εγκατάσταση 5 μετεωρολογικών σταθμών στην Άνδρο , δημιουργία σχολείων ξερολιθιάς και όλα αυτά με πολλά ευρωπαϊκά  εκατομμύρια ευρώ και πολλή δουλειά
Ενδιαφέρουσες ήταν οι απορίες και οι προτάσεις του κόσμου μετά το τέλος  της παρουσίασης,

Η μέχρι τώρα  παραχώρηση  χωραφιών με αιμασιές στο πρόγραμμα είναι μεγάλη από όσους ιδιοκτήτες το έμαθαν και δεν είναι αργά για όσους το μάθουν τώρα να κάνουν αίτηση , μιάς και προβλέπεται, μετά από αξιολόγηση, να χρησιμοποιηθούν    2.000 και πλέον  στρέμματα από όλες τις περιοχές του νησιού.

η παρουσίαση θα βγει και σε βίντεο, κρίμα που δεν είχαμε και καμιά πίτα να κόψουμε νάρθη και πιο πολύς κόσμος!

σχετικά βίντεο :

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio