Με χαρά σας ανακοινώνουμε τα φετινά έπαθλα του Andros Trail Race 2017 που θα πραγματοποιηθεί 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου2017 στην Άνδρο .
3 διαφορετικά υλικά, 3 διαφορετικοί καλλιτέχνες!
Σύρμα, Ξύλο και Πηλός και τρεις Ανδριώτες καλλιτέχνες που φιλοτεχνούν τα έπαθλα για τα τρία αγωνίσματα των 24χλμ, 10χλμ, & 5χλμ : ο Χρήστος, ο Γιώργος και η Κατερίνα.
Γεννήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της Άνδρου, ο καθένας αγάπησε το δικό του υλικό για να σμιλέψει με τα χέρια του. Εμείς εμπιστευτήκαμε το ταλέντο τους και τους αφήσαμε να δημιουργήσουν, μοναδικά και χειροποίητα έπαθλα για τους αθλητές, που θα πάρουν μέρος στο δεύτερο αγώνα του 2017.
Γνωρίστε τους και πάρτε μια ιδέα, από τα έπαθλα που ετοιμάζονται…….
Ο Χρήστος Ευσταθίου γεννήθηκε στην Άνδρο. Παρακολούθησε το πειραματικό λύκειο εφαρμοσμένων τεχνών και αργότερα σπούδασε γραφιστική στο ΙΕΚ Ωμέγα. Κατόπιν φοίτησε στην Ακαδημία “Πλάκα” της Αθήνας, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και ελεύθερο σχέδιο. Τα έργα του θέτουν καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς στον θεατή, εμπεριέχουν την προσωπική αλήθεια και σφραγίδα του καλλιτέχνη, αναδεικνύουν την cult προσωπικότητα του δημιουργού τους και έχουν μια αμεσότητα που ειλικρινά εντυπωσιάζει.
Έργα του από τις θεματικές ενότητες που δούλεψε ανά περιόδους «Η εποχή των ανθρώπων»,
«Συχνότητες», «Αναδόμηση» και «Προφίλ» έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (An-art, Νέανδρος κ.α) όσο και στο εξωτερικό (Δανία, Βρετανία, Παρίσι) με εξαιρετική ανταπόκριση απότο φιλότεχνο κοινό ενώ στην Άνδρο, τη γενέτειρά του, ένα τόπο τον οποίο ο καλλιτέχνης υπεραγαπά, διατηρεί μόνιμη έκθεση.
Έργα του βρίσκονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στην Άνδρο, στη Gallery του Μιχαλαριάς στην Κηφισιά καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
Ο Χρήστος Ευσταθίου ζει στην Αθήνα.
Ξύλο : Γιώργος Ελευθερίου
Η Άνδρος είναι ένα νησί γνωστό για τους ανέμους της, τους εφοπλιστές της , τα μουσεία της και τη «φουρτάλια» της…..
Τα τελευταία χρόνια όμως μέσα από μια σειρά Εκθέσεων Ξυλογλυπτικής του καλλιτέχνη Γιώργου Ελευθερίου η Άνδρος δίνει ηχηρό παρόν στην πολιτιστική δράση του νησιού.
Ο Γιώργος είναι συντηρητής επίπλων και έργων τέχνης και έχει μετατρέψει ένα παλιό στάβλο σε εργαστήριο. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο εργάζεται και δημιουργεί.
Η αγάπη του για την τέχνη της ξυλογλυπτικής ξεκίνησε από πολύ νωρίς.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος: « ο πάππους μου πάντα έλεγε πως ότι χαλάει το φτιάχνουμε παιδί μου, δε το πετάμε». Και έτσι και εγώ έμαθα να φτιάχνω τα παλιά έπιπλα του σπιτιού. Στη συνέχεια δοκίμασα να φτιάξω κάτι μόνος μου και….. τα κατάφερα! Δεν έμεινα όμως σε αυτό….
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και έκτοτε έχω δημιουργήσει και συντηρήσει ένα μεγάλο αριθμό επίπλων και έργων τέχνης. Κάθε ένα από αυτά το αντιμετωπίζω ως κάτι μοναδικό.
Ο Γιώργος, συλλέγει ξύλα που βγάζει η θάλασσα στις ακτές και τους δίνει μορφή. Τα μετατρέπει σε γλυπτά, είτε συνδέοντάς τα μεταξύ τους είτε σκαλίζοντάς τα!
Πηλός : Κατερίνα Κοντού
Η Κατερίνα Κοντού γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Αποφοίτησε με Άριστα το 2014 από την σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Έκτοτε ασχολείται με τη ζωγραφική και τα κεραμικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Τέχνης και Εκπαίδευσης. Από το 2012 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε παιδικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα
Τα έπαθλα για την πρώτη Ανδριώτισσα και τον πρώτο Ανδριώτη που θα τερματίσουν την Μεγάλη Κύρια Διαδρομή των 24χλμ , φιλοτεχνεί το Κοσμηματοπωλείο ΠΕΤΡΑΔΙ στη Χώρα της Άνδρου.
** Τα έπαθλα του 1χλμ : Οι τρείς πρώτοι, αγόρια και κορίτσια, θα παραλάβουν από 3 βιβλία, ο καθένας, των εκδόσεων του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Χίλια Μπραβο σε όλους!
Οι εν λόγω καλλιτέχνες είναι όλοι άξιοι, με φρέσκιες ιδέες, και μεγάλη επιμονή και υπομονή.
Ένα μικρο χωριο, Πισκοπειο το ονομαζουν, οι ριζες σου εδώ Κατερινακι.
Ολοι ειμαστε υπερήφανοι για σενα .Τα κλαδια σου να φθασουν ψηλα και οι ανθοι σου
να δωσουν γλυκους καρπους. Νικο , Βιολετα και παππου Λουι να ζησετε και
να την καμαρωνετε..
Λεωνιδας Στρατης