Video Νέα

«Ο βαφτιστικός εν Άνδρω…» την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στο Ανοικτό Θέατρο



Η θρυλική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ» στις 25 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άνδρου.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης
Μουσική Διεύθυνση: Γιάννης Τσανακαλιώτης
Θεατρική διδασκαλία: Δημήτρης Πακσόγλου, Αμάντα Κριτσωτάκη
Χορογραφίες: Ροδόπη Κούβαρη
Χορεύουν: οι Αγγελική Σούζου – Αντώνης Κοκκαλιάρης
Διδασκαλία Χορωδίας: Γιώτα Σανγβινάτσου
Σκηνικά – επιμέλεια κοστουμιών: Έφη Κούτση, Λιλίκα Αντανασιώτη
Πρωταγωνιστούν οι λυρικοί καλλιτέχνες:
Δημήτρης Πακσόγλου – τενόρος
Αμάντα Κριτσωτάκη – μεσόφωνος
Γιάννης Κάβουρας – τενόρος
Κώστας Μαυρογένης – βαρύτονος
Ελεάννα Κωνσταντά – σοπράνο
Σε σύμπραξη με τους γνωστούς ερασιτέχνες ηθοποιούς της ομάδας «ΑΛΑΛΟΥΜ» Αναστασίου Θανάσης, Αντανασιώτη Λιλίκα, Βικτωράτος Ηλίας, Γεραρή Τζένα, Κωνσταντινίδου Ράνια, Μουρίκη Ρίκα, Παντελιάς Σαράντης, Σωρούλα Κατερίνα, Μαρκουίζος Στέλιος, Μαρκουίζου Κάτια, Δανιηλίδης Στάθης, Βακονδίου Χαρά.
Στη χορωδία παίρνουν μέρος επίσης η Γιώτα Σανγβινάτσου, ο Παναγιώτης Ζαβίτσας, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Βιβή Παπακωνσταντίνου και η Έφη Κούτση.
Στον «Βαφτιστικό» χρωστά ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης την αθανασία. Μελωδίες όπως «Στο στόμα, στο στόμα γλυκά φίλησέ με», «Τον παλιό εκείνο τον καιρό», «Ψηλά στο μέτωπο», «Η καρδιά μου πονεί για σας» έπιασαν το σφυγμό της Ελλάδας πριν από τη Μικρασιατική εκστρατεία και αντέχουν μέχρι σήμερα, έναν αιώνα μετά, παραμένοντας αγαπητές χάρη στο χιούμορ του κειμένου, που οφείλεται στον ίδιο τον Σακελλαρίδη, στη ζωντάνια και τη μελωδικότητα της μουσικής, καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο απέδωσαν μία ολόκληρη εποχή. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιουλίου 1918. Στην πρεμιέρα παρέστη ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος συνεχάρη το συνθέτη.

Ο «Βαφτιστικός» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1952 από την Μαρία Πλυτά, με πρωταγωνιστή τον Μίμη Φωτόπουλο, ενώ έχει σκηνοθετηθεί και για την ΕΡΤ από τον Γιώργο Δάμπαση με γνωστούς πρωταγωνιστές του θεάτρου.
Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio