Νέα

Στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτυπώσεων παραδοσιακών οικισμών της Άνδρου από φοιτητές του Ε.Μ.Π.


Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών στο κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ, η παρουσίαση μέρους των σπουδαστικών  εργασιών αποτύπωσης 18 παραδοσιακών οικισμών  της Άνδρου που πραγματοποιήθηκαν από 230 φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής  το χρονικό διάστημα   14 έως 19 Οκτωβρίου του 2016   .


Χαιρετισμό στο ακροατήριο απηύθηνε  ο Δήμαρχος Άνδρουκ. Θεοδόσης Σουσούδης ,

ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανδρίων Επιστημόνων,κ. Κωνσταντίνος  Πολέμης

και ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Κωνσταντίνος Καραδήμας


Η καθηγήτρια  κ. Ειρήνη Εφεσίου συντόνισε την   παρουσίαση των αποτυπώσεων στα Λάμυρα , στη Μεσσαριά, στις Στραπουργιές, τ’Αηδόνια, στην Αλαμανιά και την Καπαριά

Οι φοιτητές που εργάστηκαν στα Λάμυρα

οι φοιτητές που αποτύπωσαν τ’Αηδόνια 

τα παιδιά της Καπαριάς

Ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Κωνσταντίνος Καραδήμας  συντόνισε την παρουσίαση των αποτυπώσεων στα Αποίκια , στην Άρνη, στις Στενιές, στο Κοχύλου, τον Ρωγό και το Συνετί

Αποτίμηση του μαθήματος για την Άνδρο  έγινε από τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεώργιο Γενίτσαρη, και την καθηγήτρια κ. Ελένη Αλεξάνδρου

Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό να βλέπεις νέους να μαθαίνουν και να διασώζουν την αρχιτεκτονική μας,  ν’ασχολούνται με πορτοσιές, πεσούς , μακελίνες , κάπασους της Άνδρου, να γράφουν ποιήματα για την εμπειρία τους στο νησί και  να ευχαριστούν τον χορηγό του ύπνου τους  και τους λιγοστούς κατοίκους των χωριών για την περιποίηση που είχαν, αλλά συγχρόνως είναι  απογοητευτικό να βλέπεις   λίγους Ανδριώτες  στη σημαντική αυτή εκδήλωση.
Και δεν φτάνει αυτό, η παρουσίαση στην Άνδρο προγραμματίζεται για τέλος Σεπτεβρίου  που στο νησί κυκλοφορούν τρεις, μαζί εγώ και  η Πέρλα
( Σε βίντεο οι χαιρετισμοί , οι εισηγήσεις και οι αποτιμήσεις )

6 Σχόλια

  • Νομίζω ότι δεν ήλθαν πολλοί ανδριώτες στην εκδήλωση γιατί δεν γνωστοποιήθηκε μέσω μέσων έγκαιρα και ευρέως.
    Εγώ τουλάχιστον που με ενδιέφερε πολύ και θα ερχόμουν δεν το ήξερα.Ελπίζω η εκδήλωση της Ανδρου να γνωστοποιηθεί έγκαιρα και να είμαστε όλοι εκεί.
    Μπράβο στα παιδιά και στην τόσο δημιουργική και εποικοδομητική για την πολιτιστική μας κληρονομιά προσπάθειά τους,

  • Έγινε μια εξαιρετική αρχή συνεργασίας με το Πολυτεχνείο. Το υλικό που καταγράφηκε είναι εξαιρετικό για την ιστορία του πολιτισμού της Άνδρου αλλά και για να χρησιμοποιηθεί για ανάπτυξη. Η συνεργασία με τα ανώτατα ιδρύματα βοηθάει τα παιδιά μας να μάθουν τον τόπο μας για να υπάρξει συνέχεια.Επίσης σκεφτείτε ότι οι ξένοι φοιτητές που συμμετείχαν ενθουσιάστηκαν με αυτά που είδαν στο νησί και θα τα μεταφέρουν!
    Είναι μεγάλη ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι να υπάρξει συνέχεια!

    • Αγαπητέ Κύριε Σπέη, θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σας. Απλά να θυμήσω και την εκδήλωση που ειχε γίνει προ τριετίας αν ενθυμουμαι καλώς και για την Φαμπρικα των Στενιών την οποία ειχα την χαρά να παρακολουθησω. Δυστυχώς ετούτη τη φορά δεν μπόρεσα μετα λύπης να παρευρεθώ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ειμαι στην παρουσίαση που θα γίνει στην Ανδρο.
      ϊσως θα έπρεπε να γινει και μια εργασία ή εστω εκδήλωση με την συμμετοχή του πολυτεχνείου και για τον Πύργο του Μπίστη.
      Με εκτίμηση
      Γιαννης Μπουκουβάλας

  • Πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ανδριώτες και προσφέρουμε την κουλτούρα μας Σε όσους έρχονται στο νησί μας
    Μαθαίνουνε για τα Μουσεία Για τις παραλίες μας και τα μονοπάτια μας τα ποτάμια Την φιλοξενία μας
    Αυτό το χρωστάμε σε ανθρώπους που δουλεύουν σήμερα ανοιχτά για το καλό Του νησιού μας θζny

  • Όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι Αρχιτέκτονες Ανδριώτες που περάσαμε απο τα σχεδιαστήρια και τις αίθουσες του Κτιρίου Αβέρωφ – όπου στεγάζεται το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. – προσπαθήσαμε να αφήσουμε “αποτυπώματα” απο την Άνδρο που εμείς λατρεύουμε και ξέρουμε, αλλα θελήσαμε να την γνωρίσουμε παραπέρα !!
    Και εγώ ως επικεφαλής ομάδας συμφοιτητών μου το 1984 το Φθινόπωρο , επέλεξα ως θέμα της Εργασίας Εξαμήνου στην Έδρα της Μορφολογίας, την Αρχιτεκτονική και λοιπή οικιστικη – κοινωνική Καταγραφή στον οικισμό των Στραπουργιών – Υψηλού – Λαμύρων, ενω στο επόμενο Εξάμηνο ακολουθησε η Άσκηση Σχεδιασμού – Ένταξης σύγχρονου κτιρίου στον οικισμό με Κοινωφελείς χρήσειις.
    Γνωρίζω καλά ότι και μετά το 1991 – που εγκαταστάθηκα στην Άνδρο – υπήρξαν άλλες 3 Φοιτητικές Επισκέψεις – Εργασίες της Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., με την καθοδήγηση των καθηγητών Μπίρη Κ. και Δ.
    Ισως με σύντονες ενέργειες του Τμ. Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. και της Ε.Α.Ε. μπορούμε να ανατρέξουμε – συγκεντρώσουμε και δημιουργήσουμε Λεύκωμα – τόμο με όλες της διαχρονικά εκτελεσμένες Εργασίες για την Άνδρο , που μπορούν να ανευρεθούν στα Αρχεία του Ε.Μ.Π ή και τα δικά μας. – Το θέτω ως Πρόταση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio