Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία στο νησί μας για την Τράπεζα Αίματος στη 1και 2 Φεβρουαρίου 2017. Μετά από πολύ καιρό συλλέχτηκαν συνολικά 167 μονάδες αίματος, 131 στη Χώρα, εκ των οποίων 30 προήλθαν από το Κόρθι, και 36 στο Γαύριο.
Την Τράπεζα Αίματος που ξεκίνησε ο ιατρός κ. Θεολόγου, διαχειρίζεται ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Άνδρου.
Σκοπός είναι η κάλυψη όλου του νησιού σε ανάγκες αίματος και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η συμμετοχή και η προσπάθεια όλων μας.
Από το Μάρτιο του 2016, με πρωτοβουλίες και ενέργειες του Συλλόγου, η αιμοδοσία πράγματι έχει μια θετική ανάκαμψη την οποία ευελπιστούμε να διατηρήσουμε αλλά και να αυξήσουμε, καθώς σε αυτή τη φάση οι ανάγκες σε αίμα ξεπερνούν την συλλογή. Ο σύλλογος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την διακίνηση του αίματος. Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
Για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού απαιτείται, εκτός από την προσφορά των μελών του ΔΣ του συλλόγου, η κινητοποίηση πολλών ανθρώπων στο νησί.
Για την συγκεκριμένη αιμοδοσία θα θέλαμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:
Το Κέντρο Υγείας Άνδρου και το Γυμνάσιο Γαυρίου που πάντα φιλοξενούν και βοηθούν την διαδικασία. Το δήμο Άνδρου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Λάσκαρη Δημήτρη για την παραχώρηση του λεωφορείου που μετέφερε τους αιμοδότες από το Κόρθι καθώς και τον οδηγό κ. Χαζάπη Δημήτρη.
Τον κ. Γιάννη Τηνιακό για την δωρεά στις αφίσες και τα πανό και τον πάτερ Καλλίνικο για τις αφίσες στην Υδρούσα. Τον ραδιοφωνικό σταθμό Αστέρα για την αναμετάδοση και την προτροπή για συμμετοχή των ακροατών του.
Τις κ. Ράνια Ταουσάνη και Μ. Αλεξάκη από το Κέντρο Υγείας για τον συντονισμό των ενεργειών. Τον κ. Μαγγανιώτη Γιώργο στο Κόρθι, την κ. Περτέση Αλίκη στην Χώρα, την Αγγελική Μαρινάκη και Μαργαρίτα Βελούδου στο Μπατσί, τον Κώστα Καστραντά και Χριστίνα Τσατήρη στο Γαύριο για την ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών και την διαμοίραση της αφίσας.
Το μεγαλύτερο βέβαια ευχαριστήριο αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους ένστολους, τους υπαλλήλους υπηρεσιών , κλπ.
Στην αιμοδοσία του Γαυρίου είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και να ενημερωθούν η ΣΤ΄δημοτικού και η Γ΄Λυκείου. Συνέπεια δε αυτής της ευαισθητοποίησης ήταν η εθελούσια αιμοδοσία δύο εκ των μαθητών που είχαν ήδη συμπληρώσει το ηλικιακό όριο των 18 ετών.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΥ