Video Άνδρος Video Νέα

"Ο Άγνωστος" του Όρσον Ουέλες, την Τρίτη το βράδυ στην αυλή

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ sine avli vanglouk androsfilm

Ο Άγνωστος , Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 21:00, Σινε αυλή

Ο Άγνωστος  The Stranger
Φιλμ Νουάρ 1946 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 92′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς με τους: Όρσον Γουέλς, Έντουαρντ Ρόμπινσον, Λορέτα Γιάνγκ

Ένας εγκληματίας πολέμου αφήνεται ελεύθερος από κυβερνητικούς πράκτορες (ενώ φαίνεται σαν να δραπετεύει), έτσι ώστε να τους οδηγήσει σε άλλους καταζητούμενους Ναζί. Ο δραπέτης καταφεύγει στο σπίτι του καθηγητή Ράσκιν, ο οποίος με τη σειρά του, τον σκοτώνει, από φόβο μην αποκαλυφθεί. Ο καθηγητής, ωστόσο, εντοπίζεται, καθώς παρακολουθείται από τους πράκτορες.
Η ταινία αυτή αποτελεί την απάντηση του Όρσον Γουέλς στον φασισμό. Το φιλμ νουάρ διακρίνεται για τις συνεχείς ανατροπές του και την ίντριγκα, ενώ αναδεικνύει τις επιπτώσεις του ναζισμού στην κοινωνία.
Ο Όρσον Γουέλς θεωρείται σκηνοθέτης-πρωτοπόρος, έχοντας αλλάξει το κινηματογραφικό τοπίο με τις ταινίες του. Μπορεί αυτές να μην ήταν επιτυχημένες εμπορικά, εισήγαγαν, όμως, νέους τρόπους σκηνοθεσίας και κινηματογραφικής διαδικασίας. Ο Γουέλς με τον «Πολίτη Κέιν» άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σινεμά. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο «Πολίτης Κέιν» ήταν η μοναδική ταινία στην οποία ήταν πραγματικά «ελεύθερος», αφού οι υπόλοιπες δέχτηκαν αφαίρεση σκηνών από στελέχη των εταιρειών του Χόλιγουντ. Συνοψίζοντας, ο σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει και χαρίσει ταινίες-σταθμούς στον κόσμο της έβδομης τέχνης, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio