Η Άνδρος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων έλαβε μέρος στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που οργάνωσε και φέτος το περιοδικό Ἁθηνόραμα” στις 10, 11 12 Ιουνίου 2016, στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Η γιορτή αυτή δίνει τη δυνατότητα στο κοινό της να δει εκατοντάδες εξαιρετικά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, να τα γευτεί, να τα αγοράσει ή και ακόμα να τα παραγγείλει.
H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Κτίριο 2 είχε διαθέσει χώρους σε παραγωγούς από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και εκεί έβρισκες το περίπτερο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Κορθίου και το περίπτερο του Τυροκομείου Ασούτη στο Κόρθι.
Τη Κυριακή το μεσημέρι μετά την παρουσίαση του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας», μια καινούρια έκδοση του Επιμελητηρίου, την οποία συνυπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και το σήμα για “Τα Σκαλάκια” παρέλαβε η Χαρίκλεια Δανιόλου
Αμέσως μετά ο Δημήτρης Πλυτάς από το εστιατόριο “Περί Τίνος” στη Σύρο, ο Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο “Αλευρόμυλος” στη Μήλο, ο Στέφανος Στεφανίδης από το εστιατόριο Μεταλλείο”στη Σέριφο”και ο Δημήτρης Γιγίνης από το εστιατόριο Sea Satin Nino στο Κόρθι, όλοι μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine, μαγείρεψαν σπεσιαλιτέ των νησιών τους.
Ο Δημήτρης έφτιαξε ζυμαρικά με συγκάθουρο τοματίνια και τυρί της μπουρνιάς του Ασούτη, και πουλάκια γεμιστά που για το τηγάνισμα τους κάλεσε για βοήθεια την Χαρίκλεια.
Όλα, μόλις ετοιμάστηκαν, εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού από τους παρευρισκόμενους.
και το βίντεο από την εκδήλωση για την όρεξη
Καλές επιτυχίες να έχουνε και προσοχή στο γκάζι Τα προσέχουν το όριο ταχύτητας Θζny