Το πάντρεμα της γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων, και της φιλοξενίας είναι καθοριστικοί παράγοντες που προσθέτουν αξία στην τοπική οικονομία και την ταξιδιωτική εμπειρία. Η πρωτοβουλία Aegean Cuisine, όπως είναι γνωστό, υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με στόχο την προβολή των ποιοτικών τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας στους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι αναζητούν το Αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, από τον αγαπητό σε όλους, Ηλία Μαμαλάκη και τον συγγραφέα και μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, Δημήτρη Ρουσουνέλο, το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας στην ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τα μέλη του Δικτύου Aegean Cuisine, όπου και θα παραλάβουν το χειροποίητο σήμα και το πιστοποιητικό ένταξής τους.
Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στις 17:00 στο Μetropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης FOOD EXPO GREECE 2015, τα μέλη και οι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι, καλούνται να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνδιαμορφώσουν μια κοινή, ενιαία αντίληψη του Δικτύου, καλλιεργώντας την ενεργή συμμετοχή όλων με προτάσεις σχεδιασμού και εξέλιξης του Δικτύου.
Απευθυνόμενος στα νέα μέλη του Δικτύου ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, θα μιλήσει για το τι σημαίνει μέλος του Δικτύου και η Βάσια Καζάζη, Δ/ντρια Συστημάτων Ποιότητας της TUV Ηellas θα πει λίγα λόγια για την προσφάτως ολοκληρωμένη διαδικασία πιστοποίησης των νέων μελών. Θα ακολουθήσει μια δημιουργική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του δικτύου όπου θα κληθούν νέα και συνεχιζόμενα μέλη να συνδράμουν με τοποθετήσεις, ιδέες, σκέψεις και προτάσεις προς «ζύμωση» και υλοποίηση.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μάριον Μιχελιδάκη, παρουσιάστρια της εκπομπής Σαββατοκύριακο της ΝΕΡΙΤ.
Ευγενική χορηγός μετακίνησης των μελών του Δικτύου από νησιά των Κυκλάδων είναι η εταιρεία BLUE STAR FERRIES.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μπορούν να επικοινωνήσουμε με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτ. 104 και 105) για να δηλώσουν ενδιαφέρον.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ AEGEAN CUISINE
Αίθουσα C2, Metropolitan Expo
Δευτέρα 16 Μαρτίου, ώρα 17:00 – 19:00
Συντονίστρια Εκδήλωσης:
Μάριον Μιχελιδάκη, Παρουσιάστρια στην εκπομπή Σαββατοκύριακο της ΝΕΡΙΤ
17:00 Χαιρετισμοί επισήμων και εκπροσώπων
17:20 Παρουσίαση Μανιφέστου Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας
Ηλίας Μαμαλάκης, Συγγραφέας- Ταξιδευτής
Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συγγραφέας- Μέλος Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου
17:30 Τι σημαίνει «μέλος του Δικτύου Aegean Cuisine»;
Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Ιδιοκτήτης εστιατορίου «Σελήνη», Σαντορίνη
17:40 Το παρόν και το μέλλον του Δικτύου – ενέργειες και μελλοντικές δράσεις
Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων
Αλέξης Τσιάντης, Διευθυντής Επιμελητηρίου Κυκλάδων
Εμμανουέλλα Σταμίρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Επιμελητηρίου Κυκλάδων
17:55 Λίγα λόγια για τη διαδικασία πιστοποίησης έτους 2014
Αλέξης Τσιάντης, Διευθυντής Επιμελητηρίου Κυκλάδων
Βάσια Καζάζη, Δ/ντρια Συστημάτων Ποιότητας, TUV HELLAS
18:05 Τοποθετήσεις των μελών-εστιατόρων του Δικτύου – Συζήτηση
18:30 Απονομή πιστοποιητικών ένταξης και σημάτων στα μέλη του Δικτύου
19:00 Κλείσιμο εκδήλωσης
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, το πρόγραμμα και χρήσιμα στοιχεία μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο
http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=36209 και το σύνδεσμο http://www.aegeancuisine.gr/Ekdilosi_Entaxis_Melon_Sto_Diktuo_Aegean_Cuis
www.aegeancuisine.gr / e-kyklades.gr
Χορηγός Μετακίνησης Μελών Δικτύου
Μπραβο μεγσλη ευκαιρια για τις κυκλαδες εμεις μετεχουμε ως νησι για να γινει γνωστη η ανδριωτικη φουρταλια
Μια Ερώτηση ΚΑΝΟ γιατι στη ανδρο τα ψάρια ειναι περιζήτητα και πανάκριβα και τα καλοκαίρια δεν ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ .και όμως μπορούσαμε να ειχαμε μια ψαραγορά με καλές τιμές . Να μια δουλια για ανέργους . Στην πλατεία που εχει κατάσχεση ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Γιατί ο δολοφονος της σύνταξης και της οπθογραφίας δεν υπογράφει πια?