Τα υλικά:
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
½ ποτηράκι του κρασιού νερό
2 ½ κούπες φρυγανιά τριμμένη
1 κιλό καρύδι χονδροκομμένο
200 γρ. σουσάμι
Λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση:
Έβρασε μαζί το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό.
Μετά από 4 λεπτά, σ’ ένα πιατάκι με νερό έριξε μέσα 1 σταγόνα από το σιρόπι, έγινε σαν μια μαλακιά καραμέλα που πάει να πει ότι ήταν έτοιμο και τότε το έβγαλε από την φωτιά και έριξε μέσα το καρύδι και την τριμμένη φρυγανιά.
Τα ανακάτεψε καλά και έγιναν ένα μίγμα…
…άπλωσε το μισό σουσάμι στον πάγκο της κουζίνας
και άδειασε από πάνω το μείγμα από την κατσαρόλα…
το έστρωσε στην αρχή με τα χέρια της αφού τα βουτούσε συνεχώς στο ανθόνερο…
και μετά συνέχισε το άπλωμα με τον πλάστη.
Έριξε από πάνω το υπόλοιπο σουσάμι…
και αφού κρύωσε άρχισε να το κόβει σε μπακλαβαδωτά κομμάτια
λίγο σέρβιρε πάνω σε φύλλα λεμονιάς όπως παλιά,
και τα υπόλοιπα τα τύλιξε σε σελοφάν νάχει να κερνάει τώρα, χρονιάρες μέρες
.
Και η μάνα μου σήμερα παστέλι έφτιαξε :p Άντε και του χρόνου με υγεία
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!
Αχ να 'χαμε Ένα κομματάκι!! Και του χρόνου!