Υποστηρίχθηκε στη Άνδρο από το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου.
Μεταξύ άλλων επισκεφθήκαμε…:
-το εμφιαλωτήριο ΣΑΡΙΖΑ στα Αποίκια
-την οικοτεχνία της Αθηνάς Στάμου στο Βακόνι όπου είδαμε στάδια παρασκευής της πετρωτής και δοκιμάσαμε θαυμάσια εδέσματα της Αθηνάς
-το παραδοσιακό καφενείο ΖΟΖΕΦ στον Πιτροφό, όπου η ιδιοκτήτρια Τάτα Ρεμούνδου έκανε επίδειξη παρασκευής γλυκού του κουταλιού λεμόνι στους μαθητές και μας κέρασε αρωματικότατο cake λεμόνι
-το Συνεταιρισμό Γυναικών Αγρομέλισσα στο Κόρθι, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη παρασκευής γλυκών του κουταλιού και συζήτησαν με την εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού, ενώ ακολούθησε γεύμα στο παραδοσιακό καφενείο της Χρύσας στην Καππαριά,
-το Μουσείο Εληάς στον Πιτροφό, όπου είχαμε μια ενδελεχή και ιδιαίτερα ζωντανή ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Χέλμη
Πεζοπορήσαμε επίσης…:
– στο μονοπάτι Αποίκια-παραλία Γιάλια, με ενδιάμεση στάση στη Φάμπρικα
– στο μονοπάτι Μονή Αγ. Νικολάου-Άχλα και γευματίσαμε εξαιρετικά στο κονάκι της Δέσποινας Καρυστινού
Δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε το τυροκομείο Ασούτη στο Κόρθι, αν και οι ιδιοκτήτες μας περίμεναν και είχαν κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία, λόγω βροχόπτωσης τη μέρα εκείνη…
Θερμές ευχαριστίες σε όσους μας φιλοξένησαν και μας έδωσαν γεύση Άνδρου…!