Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου σε συνεργασία με μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που είχαν επισκεφθεί την Άνδρο πέρυσι το Πάσχα, διοργανώνουν εκδρομή στη Βάλια Κάλντα το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς. Η εκδρομή είναι ανοικτή σε όλους. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδρομής και φωτογραφίες από το Καταφύγιο όπου θα πραγματοποιηθούν οι διανυκτερεύσεις αλλά και την ευρύτερη περιοχή.Πρωτομαγιά στη Βάλια Κάλντα (29/4-2/5/2010)
Αναχώρηση από την Άνδρο το πρωί της Πέμπτης και άφιξη το απόγευμα στο καταφύγιο “Βάλια Κάλντα” στη θέση Λάριανη της Βωβούσας Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στα δωμάτια και βραδινό φαγητό.
Σάββατο : πρωινό στο καταφύγιο και κατά τις 10 πμ. επίσκεψη στο κέντρο πληροφόρησης της Βωβούσας όπου θα μας γίνει ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου.
Στη συνέχεια θα προωθηθούμε με αγροτικά αυτοκίνητα στη θέση Σταυρός στα σύνορα μεταξύ Γρεβενών και Ιωαννίνων όπου θα ξεκινήσουμε πορεία προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα…μια πεζοπορική διαδρομή 3-4ωρών κατάφυτη από δασική πεύκη, πανύψηλα ρόμπολα και οξιές.
Επιστρογή το απόγευμα στο καταφύγιο, ξεκούραση και φαγητό..
Κυριακή : πρωινό στο καταφύγιο και αναχώρηση για το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Βουτσάς που βρίσκεται στον ποταμό Δραγάρι κοντά στο χωριό Γρεβενίτι. Μέσω των λιμνών που σχηματίζονται από τις πηγές του Αώου θα κάνουμε στάση στο Μέτσοβο. Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούμε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στο αρχοντικό Τοσίτσα και το κτήριο της πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ, όπου εκτίθενται πίνακες και γλυπτά σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνων.
Επιστροφή το απόγευμα στο καταφύγιο, ξεκούραση και φαγητό…
Συνολικό κόστος το άτομο : 160€
Περιλαμβάνει :
– 2 διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο με πρωινά, 3 γεύματα, 2 κολατσιό για το περπάτημα και αγροτικά αυτοκίνητα για τη μετάβαση στη Βάλια Κάλντα.
Σημείωση : στο καταφύγιο υπάρχουν καθαρά σεντόνια, μαξιλαροθήκες και κουβέρτες, καθώς και μπάνια με ζεστό νερό. Τα δωμάτια είναι χωρισμένα σε 4 8κλινα, 1 12κλινο και 1 6κλινο, συνολική χωρητικότητα 50 ατόμων. Το καταφύγιο απέχει 2 χλμ. από τη Βωβούσα.
Λίγα λόγια για τη Βωβούσα
Είναι το τελευταίο χωριό του Αν. Ζαγορίου και απέχει 2 ώρες περίπου από τα Ιωάννινα. Είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Αώου με κόσμημα στο κέντρο της ένα από τα ωραιότερα μονότοξα γεφύρια του Ζαγορίου το οποίο κατασκευάστηκε το 1748. Το τραγούδι του ποταμού Αώου (η βοή του) έδωσε το όνομα του στο χωριό. Η Βωβούσα κάηκε το 1943 από τους Γερμανούς…Σήμερα είναι από τα πιο ζωντανά χωριά του Ζαγορίου. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την υλοτομία και τον τουρισμό.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6936-407876
kaaalaaaaa
Ας γνωρίσουμε την Ανδρο καλα που το μόνο που ξερουμε ειναι η διαδρομη για Γαυριο κ μετα ας δουμε κ κατι αλλο για να μπορουμε να συγκρινουμε κιολας. Ζουμε σε εναν παραδεισο κ δεν τον ξερουμε. Ευχαριστώ !!!